Oude man met balletje

Artrose Netwerk

Integer in dui at metus finibus ultrices. Phasellus a sapien ornare interdum ante quis molestie urna. Donec quis sapien sodales tincidunt risus quis euismod nunc. Proin at libero vitae nulla sollicitudin ornare. Sed scelerisque mi ut ante suscipit efficitur.

De praktijk is aangesloten bij het Artrose Netwerk

Artrose of 'gewrichtsslijtage' is een reumatische aandoening, die het kraakbeen in de gewrichten langzaam aantast en uiteindelijk leidt tot vervormingen van de botten zelf. Artrose komt het meeste voor in de heup en knie, maar kan ook ontstaan in de rug, nek, handen (duim) of voeten. Het aantal artrosepatiënten in Nederland is 1,2 miljoen. Eén op de twinig volwassen Nederlanders heeft chronische klachten door artrose. Artrose treft niet alleen senioren, ook jongere mensen kunnen artrose krijgen. De helft van de mensen met klachten is tussen de 40 en 64 jaar. Artrose heeft een grote impact op de kwaliteit van leven en deelname aan het sociale leven.

Risicofactoren voor artrose kunnen zijn: 

  • belasten van het gewricht op een manier waar het niet (meer) op berekend is
  • overgewicht
  • belastend werk
  • een trauma

Daarnaast lijkt er een erfelijke component aanwezig te zijn.

De symptonen

De belangrijkste symptomen van artrose zijn: pijn en stijfheid in de gewrichten, waardoor je minder soepel kunt bewegen.  Hierdoor ziet men op termijn vaak verminderde spierkracht en beperkingen in dagelijkse activiteiten. Het Artrose Netwerk is speciaal opgericht voor het behandelen van cliënten bij wie artrose is geconstateerd. De deelnemers krijgen met behulp van de website ondersteuning bij de oefeningen. Ook is er op de website extra informatie te vinden over alles wat met artrose te maken heeft. Het is een praktisch, compleet en op maat gemaakt behandelprotocol. Ik heb me bij het Artrose Netwerk aangesloten, omdat ik regelmatig patiënten zie met artrose van heup, knie of wervelkolom. Blijven bewegen is belangrijk, zeker met artrose. Door het versterken van de spieren rond het aangedane gewricht en door het grip krijgen op de pijnklachten, kan een operatie van knie en/of heup soms worden uitgesteld.
Kijk voor meer informatie op: www.artrose-netwerk.nl

Artrose netwerk
Oude mensen op een wandeling

Waarom je voor Oefentherapie kiest

  • Makkelijk bereikbaar 


  • Geen wachtlijst


  • Altijd individuele begeleiding.


  • Meer dan 30 jaar ervaring.

Vergoeding

Bij artrose van heup en/of knie worden er 12 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed. Deze behandelingen gaan dan wel van het eigen risico af.

Door de spieren rond het aangedane gewricht te versterken en door het gewricht goed te leren belasten krijg je met oefentherapie meer grip op de klachten en hierdoor neemt de pijn en stijfheid vaak af.  


Heb je een vraag?