vrouw met pijn

Chronische pijn

Praesent condimentum est scelerisque fermentum hendrerit. Curabitur et neque eget neque dignissim cursus quis a quam. Phasellus mattis ligula ut egestas porta. Nullam fringilla velit a ultrices varius. Nullam fringilla velit a ultrices varius.

Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een botbreuk, verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak, gaat deze pijn weer over.

Wanneer is pijn chronisch?

Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn:

  • Wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan.
  • Er geen één op één relatie (meer) is met het oorspronkelijke letsel. 

Vaak zijn er meerdere redenen waarom de pijn blijft. Dit is in iedere situatie anders. Belangrijk is om inzicht te krijgen in je persoonlijke situatie.

Chronische pijn beïnvloedt - naast het lichamelijk welbevinden- ook je relaties, werk, vriendschappen, hobby’s. Het bepaalt hoe je de kwaliteit van leven ervaart.

De pijn gaat vaak een eigen leven leiden en verandert daarmee je dagelijks leven. Je gaat bijvoorbeeld bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor de pijn. Of je bijt je juist door de pijn heen, wat bij heftige pijn moeilijk of niet vol te houden is.


Begeleiding door een therapeut die gespecialiseerd is in de behandeling van chronische pijn kan je helpen weer grip te krijgen op je klachten en leven.

Samen in beweging naar beter!

Ik ben met de praktijk aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn: netwerkchronischepijn.nl

Netwerk Chronische Pijn logo
vrouw met chronische pijn.pillen

Waarom je voor Oefentherapie kiest

  • Makkelijk bereikbaar 


  • Geen wachtlijst


  • Altijd individuele begeleiding.


  • Meer dan 30 jaar ervaring.

Onze methodiek

Alle aangesloten oefentherapeuten werken volgens dezelfde behandelmethodiek. De oefeningen worden afgestemd op je persoonlijke situatie. De oorzaken van je pijn, je ervaring met de pijnklachten en hoe je hiermee omgaat, worden in kaart gebracht. Samen met de oefentherapeut stel je vervolgens haalbare lange termijn doelen op. Deze doelen richten zich op het verbeteren van die vaardigheden die jij belangrijk vindt.

Voor de één betekent dit 'weer normaal kunnen leven en werken' en voor de ander 'beter omgaan met spanningen'. Belangrijk is dat je je bewust wordt van je eigen mogelijkheden en dat je leert wat je zelf kunt veranderen om er beter van te worden. Dat je het vertrouwen in je eigen lichaam weer hervindt, zodat je dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. Activiteiten zoals werk, sport en bezigheden met familie en vrienden. Zodat jij - en niet je pijn - uiteindelijk weer je leven bepaalt. 

Heb je een vraag?