gebouw Zorgcentrum Veendam

Behandeling

Cras ac turpis elementum lobortis diam id ullamcorper nisl. Morbi congue mauris eget velit aliquet tincidunt. Pellentesque eu nulla posuere imperdiet turpis ut fringilla magna. Phasellus mattis ligula ut egestas porta. Sed vestibulum ex eu magna laoreet sit amet euismod odio euismod.

Nadat je een afspraak hebt gemaakt, volgt de intake, de screening en/of het onderzoek. Als je een verwijsbrief van de arts hebt gekregen, deze graag de 1e keer meenemen, samen met je zorgpas, legitimatie en een badlaken. Het onderzoek gebeurt in ondergoed. Vind je dit vervelend, geef dit dan aan of trek een sportbroekje/legging aan.

Tijdens de intake brengt de oefentherapeut je persoonlijke situatie, dagelijkse activiteiten en je bewegingsmogelijkheden uitgebreid in kaart. Het behandeltraject sluit zoveel mogelijk aan op jouw hulpvraag, waar mogelijk en gewenst in overleg met je (huis)arts of andere betrokken zorgverleners. Daarna volgt het lichamelijk onderzoek waarbij gekeken wordt naar de houding en manier van bewegen en volgt een specifiek bewegingsonderzoek naar mobiliteit van de gewrichten, spierlengte, spierkracht en specifieke testen met betrekking tot de klachten. De uitslag van het onderzoek wordt met je besproken, waarbij uitleg gegeven wordt over de oorzaak van de klachten.

onderzoek rug
Intake achter bureau

Waarom je voor Oefentherapie kiest

  • Makkelijk bereikbaar 


  • Geen wachtlijst


  • Altijd individuele begeleiding.


  • Meer dan 30 jaar ervaring.

Samen stellen we een behandelplan op, gericht op het verhelpen van de pijnklachten en beperkingen. Door middel van diverse oefeningen, tips en adviezen leer je hoe je zelf regie krijgt over je (pijn)klachten. Hierbij wordt een actieve houding van jou als patiënt verwacht.

Het aantal te geven behandelingen is afhankelijk van de ernst en van de soort klacht en van wat er vergoed wordt door de zorgverzekering in het aanvullende pakket. Gemiddeld ligt de behandelreeks tussen de 9 en 12 behandelingen. Naarmate de klachten verminderen wordt de behandelfrequentie verlaagd en volgt na ongeveer 6 weken een laatste controle behandeling. Voor het veranderen en automatiseren van je beweeggedrag staan gemiddeld 3 maanden. Ben je beperkt verzekerd, dan spreid ik de behandelingen wat meer, zodat je thuis met de oefeningen en tips aan de slag kunt gaan.

Uiteindelijk heb je dan voldoende handvaten meegekregen om het geleerde in werk- en thuissituatie (sport) toe te kunnen passen. Je bent dan niet meer afhankelijk van de oefentherapeut, maar hebt zelf regie over je klachten gekregen.

Heb je een vraag?