wandelende mensen op straat

Wat is Oefentherapie Cesar?

Donec quis sapien sodales tincidunt risus quis euismod nunc. Cras ac turpis elementum lobortis diam id ullamcorper nisl. Nulla ac magna lacinia ultrices leo vitae aliquet lorem. Sed facilisis ipsum sit amet dui efficitur ultrices. Curabitur eu nunc et purus posuere mollis eu vitae nisi.

Een oefentherapeut is een specialist op het gebied van het verbeteren van de houding en manier van bewegen. Het aanleren van een betere houding en beweging gaat heel stapsgewijs. Van een goede houding en manier van bewegen heb je de rest van je leven plezier. Je beweegt de hele dag en meestal zonder daarbij na te denken. Maar wat zie je als je in de spiegel kijkt? Een rechte rug en ontspannen schouders? En als je loopt, hoe loop je dan?

Iedereen heeft zijn eigen houding en manier van bewegen. Maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Zo kunnen klachten aan bijvoorbeeld, rug, nek en schouders ontstaan. Het aanpassen van die houding is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want je hoofd kan het wel anders willen doen, maar je valt snel weer terug in oude gewoontes. De oefentherapeut kan je dan helpen. Allereerst door je een spiegel voor te houden. Door samen je alledaagse handelingen te bekijken en te analyseren, kunnen veel klachten worden herleid. En zodra je weet waar de pijn vandaan komt en hoe je houding en manier van bewegen je klachten beïnvloedt, kan je samen een oplossing bedenken. Je gaat eraan werken, net zo lang tot de nieuwe manier van bewegen je eigen is geworden.

De oefentherapeut is hierbij je coach. Die geeft je tips, uitleg en oefeningen om hoofd en lichaam als het ware weer met elkaar te verbinden. Want door grip te krijgen op je eigen houding en manier van bewegen, verhelp je niet alleen je klachten, maar leer je ook je eigen lijf beter kennen. En zo kan je, ook voor de lange termijn, met plezier blijven bewegen.

Een gewoonte kun je niet makkelijk veranderen. Zo is het ook met je lichaamshouding en manier van bewegen. Wil je die veranderen, omdat je bijvoorbeeld rug-, nek- of schouderklachten hebt, dan is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De oefentherapeut kan je daarbij helpen. Je beweegt de hele dag en meestal zonder daarbij na te denken. Maar wat zie je als je in de spiegel kijkt? Een rechte rug en ontspannen schouders? En als je loopt, hoe loop je dan? Iedereen heeft zijn eigen houding en manier van bewegen. Maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Zo kunnen klachten aan bijvoorbeeld, rug, nek en schouders ontstaan. Het aanpassen van die houding is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want je hoofd kan het wel anders willen doen, maar je valt snel weer terug in oude gewoontes.

stofzuigen
oefening op bal

Waarom je voor Oefentherapie kiest

  • Makkelijk bereikbaar 


  • Geen wachtlijst


  • Altijd individuele begeleiding.


  • Meer dan 30 jaar ervaring.

De oefentherapeut kan je dan helpen. Allereerst door je een spiegel voor te houden. Door samen je alledaagse handelingen te bekijken en te analyseren, kunnen veel klachten worden herleid. En zodra je weet waar de pijn vandaan komt en hoe je houding en manier van bewegen je klacht beïnvloedt, kan je samen een oplossing bedenken.

Je gaat eraan werken, net zo lang tot de nieuwe manier van bewegen je eigen is geworden. De oefentherapeut is hierbij je coach. Die geeft je tip, uitleg en oefeningen om hoofd en lichaam als het ware weer met elkaar te verbinden. Want door grip te krijgen op je eigen houding en manier van bewegen, verhelp je niet alleen je klachten, maar leer je ook je eigen lijf beter kennen. En zo kan je, ook voor de lange termijn, met plezier blijven bewegen. https://oefentherapie.nl

Heb je een vraag?