verwijzing oefentherapie buro veendam

Zonder afspraak naar de Oefentherapeut?

Nulla ac magna lacinia ultrices leo vitae aliquet lorem. Fusce eget diam eget lacus sagittis feugiat. Integer at turpis porttitor quam hendrerit tincidunt. Praesent condimentum est scelerisque fermentum hendrerit. Praesent condimentum est scelerisque fermentum hendrerit.

Dat kan! Kom je op eigen inititatief (DTO= directe toegang oefentherapie), dan is er géén verwijzing van de huisarts nodig. Ben je met de klachten bij de huisarts/specialist geweest? Dan wil ik wél graag een verwijsbrief ontvangen met de diagnose en evt. röntgen- en bloeduitslagen.

Zonder verwijzing voer ik als oefentherapeut, voorafgaand aan het onderzoek een screening uit, om te kijken of de klachten met oefentherapie te  behandelen zijn. Hiervoor worden er apart kosten in rekening gebracht, naast de kosten van het onderzoek. Dit is wettelijk bepaald en de kosten worden vergoed door de zorgverzekeraars, vanuit het aanvullende pakket. Ik stuur daarna een screeningsverslag met je behandelvraag naar de huisarts en indien nodig vindt er overleg plaats.

Heb je alleen een basisverzekering? Dan worden de screeningskosten niet door de zorgverzekeraar vergoed en wil ik graag een verwijzing ontvangen. De kosten voor eigen rekening zijn dan lager, omdat ik geen screeningsverslag hoef te schrijven. Je krijgt dan na het onderzoek van mij een verwijzing mee met de bevindingen van het onderzoek en je kunt deze dan bij de huisarts (assistente) laten ondertekenen.

Controleer zelf op de polisvoorwaarden hoeveel behandelingen de zorgverzekeraar vergoedt. Je kunt ook inloggen bij de zorgverzekeraar en dit zelf opzoeken of de helpdesk bellen. Als je de helpdesk belt, vraag dan naar: "oefentherapie Cesar, Mieke Boonstra", want anders kijkt men onder het kopje fysiotherapie en geven ze aan dat ik geen contract heb. Dit klopt niet, want ik heb ook in 2022 met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten en ik kan hierdoor de nota rechtstreeks via Vecozo declareren.

Belangrijk: Ga bij twijfel over de aard en/of ernst van je klachten ALTIJD eerst naar de huisarts voor overleg! 

Heb je een vraag?