Vrouw aan het schrijven

Tarieven Oefentherapie per 01-01-2024

Morbi congue mauris eget velit aliquet tincidunt. Praesent condimentum est scelerisque fermentum hendrerit. Sed vestibulum ex eu magna laoreet sit amet euismod odio euismod. Praesent condimentum est scelerisque fermentum hendrerit. Sed facilisis ipsum sit amet dui efficitur ultrices.

Indien u niet aanvullend verzekerd bent voor Oefentherapie Cesar/Mensendieck, worden de volgende bedragen in rekening gebracht:

Consult Oefentherapie€ 38,50
Consult Bekkenoefentherapie (KP geregistreeerd)€ 48,50
Behandeling aan huis vd patiënt € 52,00
Behandeling op de werkplek€ 60,00
Screening bij directe toegang (DTO), zonder verwijzing

€ 15,50

Intake en onderzoek bij directe toegang oefentherapie (DTO) na screening€ 45,00
Screening, Intake en onderzoek bij DTO€ 60,50
Intake en onderzoek na verwijzing€ 47,00
Éénmalig Oefentherapeutisch consult€ 63,50
Niet nagekomen afspraak / afspraak niet 24 uur van te voren afgemeld€ 30,00 

Vergoeding behandeling Oefentherapie Cesar/Mensendieck

Ook voor 2024 heb ik met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten! Hierdoor kan ik de behandelingen rechtstreeks via Vecozo bij de zorgverzekeraar declareren, mits je voldoende aanvullend verzekerd bent. Hoeveel behandelingen je vergoedt krijgt is afhankelijk van de verzekering en kun je nalezen op het polisblad. Je blijft echter altijd zelf verantwoordelijk voor de kosten van de behandeling

Niet chronische indicaties worden vanuit het aanvullende pakket vergoed. Bij chronische indicaties (deze staan op de chronische lijst) worden de 1e 20 behandelingen vanuit het aanvullende pakket en de vervolgbehandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.

Bij artrose heup en/of knie, worden de eerste 12 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed. Deze behandelingen vallen dan echter wel onder het eigen risico. Bent u door het ziekenhuis verwezen? Dan is het grootste gedeelte van het eigen risico al op aan specialistische hulp.

Kinderen onder de 18 jaar, krijgen 18 behandelingen vanuit de basisverzekering en de evt. vervolgbehandelingen vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar vergoed.

Ben je niet aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten van het onderzoek en de behandelingen voor eigen rekening. Om je tegemoet te komen in de kosten is er een speciaal tarief bij contante betaling. Vraag hier naar in de praktijk.

Let op: er wordt geen eigen risico ingehouden op de behandelingen die vergoed worden vanuit het aanvullende pakket. Wel op de gegeven behandelingen vanuit de basisverzekering.

De meeste patiënten in Groningen zijn verzekerd bij Menzis.

Menzis vergoedt op jaarbasis:

  • EV I 6x paramedische zorg.
  • EV II 12x paramedische zorg.
  • EV III maximaal 20x paramedische zorg.

(paramedische zorg is oefentherapie Cesar/Mensendieck of fysiotherapie)

 Ai, een val van de keukentrap of onderuit met de fiets? Een ongeval zit in een klein hoekje. Houd je na een ongeval klachten? Uit de aanvullende verzekering krijg je, naast de standaard oefentherapie behandelingen, maximaal 16 behandelingen oefentherapie na een ongeval vergoed. Hiervoor moet je als verzekerde bij Menzis een machtiging aanvragen en een formulier downloaden via de website van Menzis voor goedkeuring. 

Als je aanvullend verzekerd bent bij Menzis en een chronische indicatie hebt, worden de 1e 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, maar gaan de behandelingen niet van de AV af en deze vallen ook niet onder het eigen risico. 


Heb je een vraag?